Македонскиот бизнисмен со новото BMW (виц)

Си купува еден наш бизнисмен ново BMW 11-та серија. Сѐ е автоматизирано и перфектно, но наредниот ден се враќа во салонот да се жали:
– Гледајте што е проблемот! Радиото не работи! Сите копчиња ги пробав и никако да се пушти.
– Господине, радиото е целосно автоматско. Само кашете со повисок тон што сакате да слушате и тоа ќе почне…
– Цеца!
И радиото пушта станица со песна од Цеца.
– Ајде! Браво! Лепа Брена!
Радиото менува станица и наоѓа песна од Лепа брена.
Си тргнува бизнисменот накај дома и уште на првиот семафор двајца моторџии му го сечат патот. Бизнисменот изнервиран вика:
– Педерииии!!!
Радиото менува станица и пушта пренос од седница на македонското собрание.