Македонското село со најмногу деца (виц)

Во едно македонско село се раѓале многу деца, далеку повеќе од сите други места. Отишле докторите да истражат што е работата. Заѕвониле на првата куќа, а внатре браќен пар со седум деца. Го прашање таткото која е тајната, како и зошто имаат толку деца, а таткото им одговорил:
– Видете вака. Нели низ селото поминува железничката пруга…
– Да, но каква врска има тоа?
– Возот од Битола за Скопје поминува во 5:30 и кога ќе свирне…
– Господине, ве прашавме за наталитетот, каква врска има возот со тоа.
– Како каква, 5:30 е – ниту имаш време да заспиеш, а и за работа уште е рано.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *