Малку математика, малку логика и вашиот мозок повторно е во топ форма! Следните две загатки се одличен фитнес за мозок!

Во провата загатка треба да откриете колку е А, а во втората да ги пронајдете вредностите на квадратчето и на триаголникот.

Загатка 1

Загатка 2