„Мама била немирна!“ Мајка родила близнаци од различни татковци, откако имала односи со двајцата во ист ден!

Една Бразилка тврди дека родила близнаци од различни татковци откако имала секс со двајца мажи во ист ден.

Анонимната 19-годишна девојка од Минериос во Гојас, Бразил , објаснила дека направила тест за татковство затоа што сакала да потврди кој е таткото.

Таа решила да го направи тестот бидејќи по осум месеци се сомневала кој е таткото.
19-годишната девојка собрала „ДНК“ од лицето за кое мислела дека е таткото, но по два теста резултатите биле позитивни само за едно од близнаците.

Потоа се сетила дека имала секс со друг маж во ист ден и кога оваа втора личност направила тест, се покажало дека е татко на вториот близнак.
Феноменот е научно наречен хетеропарентална суперфекундација.

Нејзиниот лекар Тулио Хорхе Франко објаснил: „Можно е да се случи кога две јајце клетки од иста мајка ќе бидат оплодени од различни мажи. Бебињата го делат генетскиот материјал на мајката, но тие растат во различни плаценти“.

Тој нагласи дека случајот е исклучително редок и не ни помислувал дека ќе види ваква ситуација во неговиот живот.
Се тврди дека има само околу 20 други случаи во светот каде тоа се случило.

Локалните медиуми објавија дека децата сега имаат 16 месеци, но д-р Франко зборуваше за случајот оваа недела.

И сега, еден од татковците се грижи за двете деца, давајќи им поддршка на децата и мајката.
Случаите обично излегуваат на виделина само кога сомнителни роднини бараат „ДНК“ тест на новороденче.

Жените обично треба да имаат секс со два различни мажи во рок од еден ден пред или по овулацијата за да се оплодат двете јајце клетки.

Иако хетеропатералната суперфекундација е ретка кај луѓето, таа е релативно честа кај другите животни, вклучувајќи кучиња, мачки, крави и глодари.

Кај видовите каде женките имаат повеќе партнери, некои мажјаци дури имаат развиено стратегии за да обезбедат нивната сперма да стигне до јајце клетката.

Ова може да вклучува развој на пениси кои го оштетуваат репродуктивниот тракт на женката, спречувајќи последователно парење, како што е случај кај вилинските коњчиња.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.