Мажените жени го лижат или го шмукаат сладоледот? (виц)

Шерлок Холмс и доктор Вотсон гледаат две жени како лижат сладолед. Големиот детектив го прашува својот пријател:
– Вотсон, според Вас, која од двете дами е мажена? Таа што го лиже или таа што го шмука сладоледот?
Докторот се замислил и после долго мислење кренал раменици:
– Не можам да одгатнам! Кажете ми Вие!
Шерлок одговорил:
– Мажена е таа што го лиже!
Докторот се зачудил:
– За Бога, Холмс! Како го заклучивте тоа?
А Шерлок Холмс му вели:
– Елементарно, Вотсон! Таа носи бурма!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *