„Ме здоболеа очите!“ – Вирална оптичка илузија ги збуни гледачите. Можете ли да ѝ го „фатите“ крајот?

Фотографиите од куче немаат ништо посебно – сепак, корисниците на интернет останаа збунети поради неодамнешната фотографија на куче во необична положба.

Гледачите се мачеа да сфатат како седи ова куче.

Па дали можете да сфатите вие?

Гледачите беа разбирливо запрепастени.

„Зошто на мојот мозок му требаше толку долго да сфатам што се случува на оваа слика?“

„Да, 100% видов куче од Чернобил“

„Не сум сигурен колку долго треба да гледам пред да сфатам. Но, тоа сè уште не се случило“.

„100% „куче“ на Џон Карпентерс од The ​​Thing“

Почетната недешифрираност се должи на варијација на феноменот наречен Тачер илузија. Именуван по Маргарет Тачер, поранешната премиерка на ОК, овој ефект опишува како е тешко да се разберат искривените црти на лицето наопаку, дури и кога цртите се очигледни кога се на исправено лице.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *