Мистеријата за НЛО може да е резултат на напредната „стелт цивилизација“ која живее на Земјата меѓу нас или километри ПОД нас

Скептиците долго време се прашуваа зошто НЛО, ако се вонземјани, толку често би ја посетувале Земјата. Но, двајца научници од Харвард се сомневаат дека суштествата можеби биле тука цело време.

Во новиот истражувачки труд, тие проценуваат дека има еднa од 10 шанси вистинското решение за мистеријата за НЛО да биде „криптотерестријално“ – што значи дека припаѓаат на напреден вид кој се крие на Земјата.

 

 

„Иако овој поим може да звучи неверојатно на првото слушaње, многу набљудувачи се убедени дека тоа е барем замисливо“, напиша тимот во нивната нова студија, „само затоа што цели делови од нашата планета остануваат практично неистражени“.

„Доколку друг интелигентен вид ја населувал Земјата (или Марс) долго пред хомо сапиенсот, можно е да немаме поим“, забележува триото во нивната статија, која треба да се појави во списанието Филозофија и Космологија овој јуни.

Повеќе региони на Земјата и блиску до Земјата беа наведени во новата студија како вредни кандидати за истражување на шансите за тајна база на „криптотерестријален“ вид. Еден регион, наречен „Триаголник на Алјаска“, е оддалечена и ретко населена област помеѓу градовите Енкориџ, Џуно и Уткиагвик што авторите ја опишаа како „истакнато „жариште“ за НЛО.

Поконкретно, истражувачите укажаа на низа интригантни археолошки наоди кои укажуваат на постоење на антички цивилизации кои не само што би претходеле на познати напредни видови, туку може сè уште да постојат во скривници. Тие опишаа масивна потопена камена структура откриена од нуркач во близина на брегот на Јонагуни Џима во Јапонија, за која некои морски геолози тврдат дека можеби се остатоци од пирамида стара 5000 години од јапонската Атлантида. Останува да се истражуваат и подземни подрачја погодни за живот, некои со соодветни услови за живот.

 

 

 

„Внатрешната структура на Земјата сè уште е главно мистерија“, напиша тимот.

На пример, неодамна беше откриено дека преодната зона на обвивката делува како голем резервоар на вода. Тие шпекулираа дека е сосема можно стотици километри под човештвото да има друг вид хоминиди, приспособени да живеат под земјата.

Неверојатните фотографии направени од Луис Гуера, жител во централниот мексикански град Атликко, минатата година, поттикнаа слични шпекулации за скриена база на НЛО под вулканот Попокатепетл во земјата, кој стана жариште на НЛО.

Други главни кандидати, истакнаа истражувачите, вклучуваат долгорочни бази длабоко под вода во океанските ровови или на темната страна на Месечината, без разлика дали се изградени од древна напредна копнена раса или од нашите долгорочни вонземски сожители.

Коавторот на студијата, д-р Мајкл Мастерс, професор по биолошка антропологија на Технолошкиот универзитет во Монтана, претходно напишал книга во која тврди дека суштествата што пилотираат НЛО можеби се „вонземјани“ или патници низ времето.

„Феноменот може да се наши далечни потомци кои се враќаат низ времето за да не проучуваат во сопственото еволутивно минато“, изјави д-р Мастерс за KBZK News 7.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *