Мистериозната „врата“ на Антарктикот ја разбуди фантазијата на научниците

Контроверзната слика објавена на социјалните мрежи предизвикува сомнеж за постоење на тајни подземни структури на Антарктикот.

 

Структурата, откриена од истражувачите на Google Maps, наликува на голема врата која води длабоко во мразот. Координати на објектот: 69°00’50” јужна географска ширина 39° 36’22” источна географска должина – ЛИНК ТУКА.

Некои тврдат дека ова е доказ за постоење на вонземски бази или антички цивилизации скриени под ледената покривка на Антарктикот. Сепак, други се скептични за ова тврдење, сугерирајќи дека всушност тоа може да биде блок мраз со невообичаена форма од кој се стопил дел од снегот.

 

Антарктикот долго време е предмет на теории на заговор, тврдејќи дека местото крие тајни надвор од очите на јавноста. Од тврдењата на вонземски посетители до шпекулации за антички пирамиди, замрзнатиот континент стана игралиште за секакви шпекулации.

Но, како што нагласуваат научниците, нема докази за поддршка на ниту една од овие теории. Сликата откриена на „Google maps“ може да биде само уште една природна аномалија која никогаш нема да биде објаснета.

Сепак, сликата продолжува да ја возбудува имагинацијата и нè тера да се запрашаме што може да се крие под ледената покривка на Антарктикот. Додека научниците продолжуваат со своето истражување, мистеријата за „вратата“ на Антарктикот останува нерешена.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *