Младиот свештеник станал на погрешната страна од креветот (виц)

Еден млад свештеник оди на појадок. Сретнува една калуѓерка и ја поздравува:
– Добро утро, сестро!
– Ааа вие сте станале на погрешната страна од креветот – му вели таа.
Свештеникот изненаден, но продолжува. По некое време сретнува еден постар свештеник и го поздравува и него:
– Добро утро, оче!
– Сте станале на погрешната страна од креветот – одговара тој.
Свештеникот целосно збунет продолжува и по некое време го сретнува Папата и му вели:
– Оче… Не станав на погрешната страна од креветот – избрзува да каже свештеникот.
– Што зборуваш?! – изненадено прашува Папата.
– Извинете, извинете! Што сакавте да ми кажете?
– Сакав само да прашам зошто ги носиш обувките на сестрата Ана?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *