„Мојата нуклеарна ракетна база беше нападната од НЛО! Тоа беше страшно, чуварите беа исплашени, врескаа и не знаеја што да прават. Американската влада сето тоа го прикри“

Пензионираниот капетан на американското воено воздухопловство Роберт Салас тврди дека неговата нуклеарна ракетна база некогаш била нападната од НЛО, оставајќи ги стражарите „исплашени“.

„Стражарите беа оставени исплашени, да врескаат и да не знаат што прават од блиската средба со НЛО која се прикрива веќе повеќе од 50 години. Осум црвеникаво-портокалови светла беа забележани над базата каде што во подземните бункери беа сместени 10 нуклеарни оружја. Преплашените стражари беа стаписани додека „летало во овална форма“ во рамките на светлата ги разоружа сите нуклеарни оружја“.

Пензионираниот капетан на американските воздухопловни сили Роберт Салас бил задолжен за базата Малмстром во Монтана на 24 март 1967 година, кога нејзината главна стража известила за „чудни светла летаат над објектот“.

 

Салас за серијата на National Geographic, „UFOs: Investigating The Unknown“ изјави дека американската влада го прикрила тој инцидент.

Тој изјави за ТВ-шоуто: „Кога ми се јавија некако бев во неверување и веднаш ја отфрлив таа можност: „Мислиш како НЛО?“ Околу пет минути подоцна стражарот повторно ми се јави со врескање. Кога спуштив, мислев дека сме нападнати. Можевме да ги видиме светлата како од зелено во црвено насекаде низ таблата што значи дека проектилите не можеа да работат. Иако огромен дел од нуклеарното одвраќање на САД беше избришано, не беше покрената истрага и началниците беа принудени да потпишат документи со кои се заколнаа на тајност. Три години подоцна, американските воздухопловни сили ја затворија својата истражна единица за НЛО, велејќи дека ниту едно пријавено видување никогаш не претставувало закана. Тоа секако беше лага“, рече Салас.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.