„Мојот сопруг наметна сурово ново правило врз мене, но разводот не е опција. Што да правам?“

Ова е најчудното нешто што го направил мојот сопруг. Тој навистина е сладок и полн со љубов сопруг и јас го сакам повеќе од било што. Разводот не е опција.

Тој е компјутерски програмер и многу е паметен, но верува и во секакви работи. И реално и конспиративно. Во последно време тој е многу загрижен за животната средина и глобалното затоплување.

Пред околу два месеци тој навистина се загрижи за водата. Да, водата. Тој е загрижен за квалитетот на водата. Тој стави нов систем за филтрирање во нашата куќа што всушност го сакам затоа што има многу подобар вкус.

 

 

Но, тој е загрижен и за тоа колку вода трошиме. Не поради парите, туку поради околината. Тој создаде ново правило според кое можеме да се тушираме само 2 пати неделно. Јас сум некој што сака да се тушира ​​секој ден пред спиење. Едноставно не сакам да се чувствувам валкано во кревет.

Ова го создаде најголемиот конфликт во нашиот брак во последните 20 години. Тој е опседнат со количината на вода што ја користиме. На почетокот едноставно го игнорирав неговото правило, но тој ја исклучуваше топлата вода додека бев под туш.

Почнав да се обидувам да го користам тушот во теретана, но премногу е да одам секоја вечер. Искрено мислев дека ќе го преболи ова за еден месец. Но, тој е заглавен на ова сè уште до ден-денес.

 

Синоќа многу сакав да се истуширам. Реков дека се туширам и дека подобро да не прави ништо. Но, околу две минути подоцна, топлата вода се исклучи.

Ја грабнав крпата и слегов и почнав да викам. Му кажав дека ова е најглупавата работа што некогаш ја направил. Исто така, му реков дека ќе се преселам кај моите родители ако тој не прекине со ова.

Го сакам овој човек. Тој ми е се, но не можам повеќе да го поднесам ова. Дали одам предалеку со заканата дека ќе се преселам?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *