Монолитна коцка од 3 километри е пронајдена на Масечината. Што може да има во неа?

Познатиот уфолог и виртуелен археолог Скот Воринг повторно се враќа со неверојатни вести кои нè тераат да погледнеме на Месечината од нова перспектива. Воринг тврди дека открил мистериозна монолитна коцка со големина од 3 километри на површината на Месечината!

 

 

Според Воринг, овој древен монолит се наоѓа во мал кратер од 5 километри и зафаќа простор од дури 3 километри. Тој проценува дека оваа мистериозна градба е стара над милион години. Но, најфасцинантното прашање што се поставува е што има внатре во овој монолит?
„Можете ли да замислите какви прекрасни работи мора да има внатре?“ прашува Скот Воринг. Ова откритие ги возбуди уфолозите и астрономите.

 

Не постојат јасни одговори на прашањата за нејзиното потекло и цел, но едно е јасно: ова откритие би можело да го прошири нашето знаење за Месечината и да даде јасно до знаење дека луѓето можеби не се единствените кои можеби се на Месечината. Несомнено, ова мистериозно откритие уште долго ќе ги интригира астрономите и другите истражувачи на нашиот најблизок сосед.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *