Можете ли да го забележите животното? Само 2% од луѓето можат да го пронајдат за помалку од осум секунди

Предизвикувајќи се себеси со чудните визуелни закачки е одличен начин да ги ставите во функција моќта на вашиот мозок и некои од вашите сетила. Но, оваа слика може да ве натера да си ја чешате главата.

Забележувањето на објект на монохроматската цик-цак слика не звучи толку незгодно – но главната работа е што имате само осум секунди да го пронајдете животното.

На прв поглед, сликата е едноставно компилација од монохроматски цик-цак линии без ништо друго на повидок. Но, не паничете ако не можете да го видите суштеството како се крие на сликата бидејќи само два отсто од луѓето можат да ја забележат. Според креаторите, останатите 98 отсто не можеле да го пронајдат за 8 секунди.

Ако сте дел од двата отсто кои успеале да го пронајдат животното на време, можеби имате извонредни вештини за визуелна обработка.

Решението е на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *