Мумиите со три прста пронајдени во Перу не се луѓе и можеби се вонземјани

Пет мумии стари 1.700 години, кои наводно изгледаат повеќе рептилски отколку човечки, предизвикаа бура кај научниците. Професорот Константин Коротков од Рускиот национален истражувачки универзитет вели дека древните остатоци се хуманоидни, но не и хомо сапиен.

 

 

 

Тој изјави: „Секоја од малите мумии има две раце, две нозе, глава, пар очи и уста. Томографските скенови ги откриваат нивните скелети. Ткивото има биолошка природа и нивниот хемиски состав покажува дека се луѓе. Нивната ДНК содржи 23 пара хромозоми, исто како и ние. Сите се мажи, секој со Y-хромозом. Тие изгледаат како луѓе, но не се“.

Друг специјалист за скелет, д-р Едсон Виванко, исто така заклучил дека посмртните останки се на „нечовечки суштества“, пренесува.

Додека бизарните трупови со три прсти беа означени како лажни од други научници, д-р Виванко рече: „Има многу детали кои покажуваат дека телата се вистински. Да се ​​рекреира череп со овие карактеристики е многу тешка задача“.

Научникот инсистира дека доколку се лажни, тој „прв ќе каже и пријави“.

Тој додаде: „Во моментов ги проучуваме доказите. И досега не најдовме ништо да кажеме дека е измама или дека телата се изменети на кој било начин. Имаме многу докази кои нè поставуваат на патот да докажеме дека ова е реално“.

Снимката од таканаречениот мумифициран вонземјанин беше објавена во јуни минатата година во античкиот град Наска, Перу. Видеото беше објавено од веб-страницата Gaia.com која на љубопитните корисници им наплаќа за да ја видат нивната ексклузивна паранормална содржина.

 

Телото на вонземскиот ѕвер било ископано за време на ископувањето на мистериозните пештери. Телото било пронајдено покриено со бел прав, кој според тимот бил користен за зачувување на остатоците. Тие тврдат дека примероците за датирање со јаглерод од телото датираат помеѓу 245 и 410 година од нашата ера, иако валидноста на овие тестови сè уште не е потврдена.

 

Пишувајќи за веб-страницата Ancient-origins антропологот Алиша МекДермот рече: „Научниците со отворен ум кои го проучуваат човечкото потекло може да се најдат во ситуација кога треба да го идентификуваат ова изненадувачко откритие како вистинито, веројатно или лажно откритие. Важно е во овие ситуации да останеме љубопитни, но сепак скептични. Треба да имаме отворен ум, а сепак да останеме загрижени за избрзаните заклучоци за новите откритија, дури и ако тие на почетокот изгледаат неверојатно“

  • Albertblunk напиша:

    Our main objective is to take you to an online casino that you will enjoy without worrying about your safety. All casino brands listed here are authorized by the respective US state gaming divisions. All winnings are paid out, 100% guaranteed! However, winning is not guaranteed, but the Return to Player (RTP) of all online casino games is audited by gaming regulators to ensure players are given a fair chance.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *