Муслиман бара совет од оџата (виц)

Муслиман оди кај оџата од селото:
– Оџа, жена ми се однесува лошо со мене, не ме почитува, не ме слуша, ме прави за потсмев пред луѓето. Дај ми совет што да правам.
– Разведи се.
– Но, јас ја сакам.
– Па, тогаш не се разведувај.
– Ама јас не можам повеќе да живеам вака.
– Тогаш разведи се.
– Јас нема да можам да живеам без неа.
– Слушај сега, а што не си станеш ти христијанин, тогаш?
– Тоа ќе помогне ли?
– Тешко… Ама барем ќе го замараш поп Ставре со овие глупости…

  • Zemits machine напиша:

    Thanks for the helpful write-up. It is also my opinion that mesothelioma cancer has an incredibly long latency time period, which means that warning signs of the disease might not exactly emerge until finally 30 to 50 years after the initial exposure to mesothelioma. Pleural mesothelioma, and that is the most common style and influences the area throughout the lungs, might result in shortness of breath, breasts pains, as well as a persistent coughing, which may bring on coughing up bloodstream.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *