„На гости кај баба“: Вака изгледаат оброците на бабите за внуците во различни земји

Италијанскиот фотограф Габриеле Галимберти добил интересна идеја за тематска серија форографии. Хероите на неговите слики беа баби од целиот свет. Тие покажаа како обично ги нагостуваат своите деца, внуци и внуки кога ќе им дојдат на гости.

Баба Јулија, 71 година од Боливија

Специјалитет: Queso Humacha (супа од зеленчук и свежо сирење).

 

Баба Евгенија, 58 години, Ерменија

Специјалитет: Толма (слично на нашите сарми).

 

Баба Мариса, 80, Италија

Специјалитет: Равиоли со блитва и рикота со сос од месо.

 

Баба Сузана, 62, Аргентина

Специјалитет: Criola Empanadas (панцероти полни со месо).

 

Баба Марија, 53, Кајмански Острови

Специјалитет: Хондураска игуана со ориз и грав.

 

Баба Изолина, 83, Аргентина

Специјалитет: Asado Criollo (скара од пушено месо).

 

Баба Ајтен Окгу, 76, Турција

Специјалитет: Карнијарик (модар патлиџан полнет со месо и зеленчук).

 

Баба Бунлом, 69, Тајланд

Специјалитет: Каи Јат Саи (полнет омлет).

 

Баба Еја, 56, Мароко

Специјалитет: Пилешки ѓувеч.

 

Баба Лаура, 81, Мексико

Специјалитет: вегетаријанска тамале.

 

Баба Фернанда, 71, Филипини

Специјалитет: Синиганг (супа од растението тамаринд со свинско месо и зеленчук).

 

Баба Реџина, 53, Малави

Специјалитет: Финкубала (гасеници во сос од домати).

 

Баба Фатма, 58, Мароко

Специјалитет: Бат Бот (марокански леб на тавче).

 

Баба Грејс, 82, Индија

Специјалитет: пилешко Виндалу.

 

Баба Бисрат, 60, Етиопија

Специјалитет: Yngera со кари и зеленчук.

 

Баба Пан Гуанг, 62, Кина

Специјалитет: Хуи Гуо Ру (двапати варено свинско месо со зеленчук).

 

Баба Марија Дел Кармен, 58, Колумбија

Специјалитет: Кафе со колач.

  • Kire напиша:

    Kolumbijkata…najskrzava…sigurno kaj nea ne odat vnucite…

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.