Најлонските чорапи отсекогаш биле и ќе бидат женско оружје и машка опсесија (40 слики)

Се верува дека плетените женски чорапи од фина волна првпат се појавиле во древниот Египет. Од Египќаните, вештината на плетење преминала кај Арапите, кои ги ширеле чорапи низ Истокот.

Во Европа до 13 век, уметноста на плетење чорапи била практично непозната. Чорапите дошле во гардеробата на Европејците дури во средниот век, кога шпанските војници ја украле идејата од Арапите, но биле користени како исклучиво машка облека.

Жените почнале да носат чорапи во 18 век, на предлог на Маркизата де Помпадур, миленик на Луј XV. Цената на чипканите чорапи, кои таа ги вовела во мода била отприлика колку годишниот приход на просечен благородник.

За разлика од машките чорапи, женските се криеле под повеќеслојна облека.

Револуцијата во светот на женските чорапи се случила дури во 1939 година, кога американската компанија DuPont ги измислила првите најлонски чорапи. Тие многу брзо станале вистински хит. Во 1940 година, во САД беа продадени 64 милиони пара.

Животот не е целосен доколку не е зачинет со малку еротика. Разбудете ги вашите чувства со жешките но и комични и драматични моменти на каналот Еротика.