Најслаткиот психолошки тест: Изберете една мачка и дознајте какви сте во работата

Забавен тест кој ќе ве натера да размислите! Одвојте само една минута од вашето драгоцено време за да научите нешто интересно за себе.

Работата е важен и речиси главен дел од нашиот живот. Тоа може да донесе не само финансиска стабилност, туку и задоволство од постигнувањето на целите, развојот на професионалните вештини и комуникацијата со колегите. Покрај тоа, работата може да обезбеди чувство на припадност кон општеството и можност да се придонесе за неговиот развој. Сепак, важно е да се запамети дека работата е забавна!

Како се одвиваат работите со вашата работа во моментов? Каков вработен сте воопшто. Ајде да го провериме ова со мал тест. Внимателно погледнете ја сликата подолу и меѓу шесте мачки одберете ја онаа што најмногу ви се допаѓа. Не барајте никаков трик! Фокусирајте се само на вашите внатрешни чувства.

 

Сега е време да откриете што велат вашите потсвесни избори за вас!

Мачка бр.1

Вие сте многу трудољубива личност и благодарни сте што ви е дозволено да ги развиете своите вештини и да ви биде прифатено во тимот. Но, сепак треба да најдете заеднички јазик со овој тим, што навистина не ви се допаѓа да работите заедно. Имате многу нови идеи кои би можеле да имаат голем потенцијал, но треба да размислите да научите како добро да ги презентирате и да стекнете кредибилитет кај вашите колеги. Запомнете дека ефективната комуникација не само што ги зајакнува односите во тимот, туку и го максимизира влијанието на вашите придонеси и придонесува за постигнување на заеднички цели.

Мачка бр. 2

Нема сомнеж дека креативноста е една од вашите најголеми предности. Напротив, поседувате квалитети кои ве прават посебен и неверојатно вреден вработен. Сепак, постои една карактеристика кај вас која го попречува вашиот развој: претпочитате да живеете според сопствените правила и да не следите туѓи идеи. Ова ја прави мала веројатноста дека ќе уживате во управувањето со некого. Вашата независност и оригиналност ви дозволуваат да напредувате во поединечни проекти, каде што можете целосно да ја изразите вашата креативност без надворешни ограничувања. Сепак, имајте на ум дека тимската работа може да ја збогати и вашата перспектива и вештини!

 

Мачка бр. 3

Несомнено имате одредени извонредни квалитети, но тие не ве позиционираат како вистински лидер. Ја цените ефикасноста и соработката на работа, претпочитајќи да давате доследни и сигурни придонеси наместо да барате признание или формално лидерство. Вие се трудите да го доведете проектот како целина до совршенство – преку заеднички напори со тимот. Ова ве прави вреден вработен во секоја средина!

Мачка бр. 4

Вие сте таков човек кој секогаш ги слуша туѓите мислења и цени конструктивна критика. Постојано работите на подобрување на вашите професионални вештини за да станете најдобри во вашиот бизнис. Не сте тимски играч, вие ја цените автономијата и способноста да се фокусирате на вашите задачи без одвлекување на вниманието, што ви овозможува да постигнете оптимални нивоа на продуктивност и квалитет во вашата работа. Сепак, отвореноста за избрани соработки може да ја збогати и вашата перспектива и да ви помогне професионално да растете, па имајте го тоа на ум!

 

Мачка бр. 5

Имате душа на невиден лидер! Знаете да бидете сочувствителни, внимателно да ги анализирате потребите и слабостите што можеби ги има вашиот тим и да влевате доверба кај колегите за да можат слободно да се изразат. Нема сомнеж дека ќе напредувате далеку во кариерата! Продолжете да ги развивате овие квалитети и да водите со интегритет и визија, за вие и вашиот тим да постигнете амбициозни цели.

Мачка бр. 6

Вие сте исклучително посветени на вашата работа, вистински лидер кој може да се жртвува себеси за она што вашиот тим навистина копнее. Многу сте грижливи и ќе ги заштитите колегите до последно. Вашата посветеност и лидерство ги инспирира другите да постигнат заеднички цели и да ги решаваат проблемите со решителност и единство. Нема сомнеж дека заедно со вашиот тим ќе успеете да постигнете неверојатен успех во вашиот бизнис!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *