Најточниот тест на личноста: за 5 минути и 9 прашања ќе ви каже каква личност сте

Дали сте подготвени да ја дознаете вистината за себе?
Седнете и потрошете пет минути од вашето време на овој краток, но многу вистинит тест. Навистина вреди!
Можеби ќе откриете што се плашите да си признаете.

 

Подгответе лист хартија, пенкало, обидете се да се опуштите и да ги отстраните сите пречки.
Ќе имате 9 прашања пред вас, прочитајте го секое прашање и запишете го одговорот на него, може да биде неколку збора или цела реченица. Најважно е да одговорите на секое прашање што е можно поискрено.
Секој пат кога ќе прочитате прашање, ве охрабруваме да ги затворите очите и да се обидете да ги замислите вашите вистински внатрешни чувства. Не треба да размислувате премногу. Исто така, не ги читајте сите прашања одеднаш! Одговорете на секое по ред. Не е важно дали имате исти одговори на различни прашања од тестот.
Некои прашања може да ви изгледаат чудни, без разлика. Она што е важно е што прво ви паѓа на ум. Тоа се првите мисли што ти ги дава потсвеста, потоа веќе ти се вклучуваат логиката и размислувањето.
Откако ќе одговорите на сите прашања, можете да продолжите до преписот на вашите одговори, кој ќе биде претставен на крајот од статијата.
Овој тест ве става во имагинарни, но многу важни животни ситуации. Одлуките донесени во такви околности ја откриваат суштината на вашата личност.

Тестот се прави брзо и лесно.
Подготвени?
Значи, да започнеме.

Одговори ги следниве прашања:

1. На подот има неотворена кутија. Што има во неа?
2. Кога би можеле да изберете едно место за да го поминете остатокот од животот, каде би било тоа?
3. Шетате по цел ден во пустината и конечно ја забележувате населбата каде што се упатувате. Но, одеднаш забележувате прекрасна оаза која е малку поблиску. Каде одлучивте да одите прво?

4. Што би направиле ако одеднаш изгубите се?
5. Да претпоставиме дека утре е недела. Како ќе го поминете денот?
6. Доколку имате проблеми, на кого би му се обратиле за помош?
7. Кога би можеле да изберете кој период од вашиот живот би сакале да живеете вечно (детство или сегашност), кој би го избрале?
8. Ако некој ви каже дека имате само 24 часа живот, како би ги потрошиле?
9. Кога би можеле да спасите само една работа од огнот, што би било тоа?
Сега прочитајте ги одговорите и нивното толкување подолу.
Секој ваш одговор го покажува вашиот став кон најважните аспекти од животот. Може да откриете и дека сите одговори не одговараат на вас, на вашите мисли, вашите чувства, на вашата личност. Но, размислете уште малку, обидете се да разберете дали тие навистина немаат никаква врска со тоа како се гледате себеси или, всушност, се крие вистинско значење во овој одговор.

 

 

Анализа на одговорите

1. Вашиот одговор покажува како ги доживувате неочекуваните ситуации и како се чувствувате за среќата.
Ако замислите дека во кутијата има нешто што нема никаква вредност за вас, тогаш мислите дека среќата и добрите работи не доаѓаат лесно, а уште повеќе не се наменети за вас.

Ако замислите нешто вредно, тогаш очекувате да се збогатите еден ден.
Ако претпоставувавте дека кутијата е празна, тогаш не верувате во среќа и сте премногу практични и реални.
2. Ако сте се одлучиле за местото каде што би сакале да го поминете остатокот од животот, тоа значи дека ви е удобно и мирно таму каде што сте. Ако сте избрале некое место многу далеку од вас, тогаш сте сонувач и се стремите кон романтични работи.
Ако не можевте да се замислите како нешто специфично и ви беше тешко да замислите такво место, тогаш немате силна приврзаност кон луѓето и местата.
3. Одговорот на ова прашање го опишува вашиот став кон работата.
Ако изберете оаза и отидете во неа, ви се допаѓа да бидете први што ќе одите и последни што ќе заминете. Не ви се допаѓаат правилата и секакви прописи, а одвреме-навреме сте импулсивни. Сакате мултитаскинг, но понекогаш одложувате некои задачи и проекти за подоцна.
Ако отидевте директно на местото каде што одевте, вие сте таков човек кој знае да преземе одговорност. Внимателно го планирате денот и знаете како да го искористите вашето време. Ги исполнувате роковите и претпочитате да завршувате проекти отколку да започнувате нови.
4. Оние кои одлучуваат да почнат од нула се луѓе кои се подготвени да преземат одговорност за своите постапки, а не само смирено да ги прифатат промените во животот.
Ако се обидете да го вратите она што веќе било, се плашите од одговорност за вашиот живот и за настаните што ви се случуваат.

5. Вашиот одговор опишува како ги трошите парите.
Ако одговоривте дека можете се и сешто, тогаш трошите пари по своја дискреција и никој не може да влијае на вас. Многу ви е тешко да заштедите. Немате практично никакви заштеди.
Ако одлучите да останете дома, тоа значи дека обично трошите се што имате на пазарење и намирници.
Ако изберете спорт имате навика да штедите пари за дождлив ден.
Ако одлучите да се прошетате, вие сте некој кој троши пари внимателно и рационално.
6. Оние кои се обидуваат да поправат сè сами имаат силен карактер и се прилично сигурни во себе.
Ако сте им се обратиле на пријателите и саканите, се чувствувате малку несигурно и не сте подготвени да преземете целосна одговорност во тешките ситуации.
Реалисти се оние кои бараат практични совети од адвокати, психолози, ментори или други професионалци.
7. Избраните години го претставуваат периодот кога сте биле најсреќни. Оние кои сакаат да се вратат во детството се луѓе кои не сакаат одговорност.
Ако сте го избрале сегашниот период, вие сте зрела и успешна личност.

8. Ако одберете да бидете со луѓето што ги сакате, вие сте сентиментални и многу емотивни.
Ако претпочитате да бидете сами, често можете да бидете несреќни и нерасположени.
Ако одлучите да се забавувате, тогаш мирно му пристапувате на животот.
Ако сакате да го поминете денот како и обично, храбри сте и флексибилни.
9. Ако изберете, да речеме, фото албум или нешто слично, тогаш сте сентиментални.
Ако извадивте некои вредни работи, внимавајте.
Ако изберете нешто скапо, вие сте материјалист.
Практични се луѓето кои избираат документи или лаптоп.

 

Што мислиш за ова? Дали одговорите се совпаднаа? Споделете во коментарите.