Највозбудливите „заборавени од Господ“ места кои ќе ве остават без здив

Факт е дека авантурите не припаѓаат само на книгите, филмовите и видео игрите. Има многу начини да го зголемите адреналинот, а истовремено да му оддадеме почит на нашето длабоко чувство за љубопитност и љубов кон мистеријата. Некои луѓе одат на откривање метал и ловат со магнети, додека некои прават целосно урбано истражување. За второто ќе зборуваме денес.

Урбаното истражување, познато и како urbex, се однесува на одење во напуштени згради и урнатини. Станува збор за возбудата од истражувањето, гледањето како запуштените места се менуваат со текот на времето и правењето прекрасни фотографии од локациите.

Ние ги најдовме некои од највпечатливите слики, од целиот свет. Уживајте!

1. Напуштен тунел во Франција.

 

2. Темна жива ограда во Ирска.

 

3. Стаклена градина во викторијански стил, Англија.

 

4. Напуштено рибарско село во Кина рекултивирано од природата.

 

5. Заборавена куќа на дрво, Вашингтон.

 

6. Напуштен замок во шума во Ирска.

 

7. Напуштено казино во Романија.

 

8. Напуштена готска црква во Португалија.

 

9. Воз во распаѓање на мост.

 

10. Напуштена вила во Италија.

 

11. Маглив стар рудник за јаглен во Манчестер.

 

12. Напуштен воз во Сибир.

 

13. Радиоактивни автомобили од катастрофата во Фукушима природата пополека „ги јаде“.

 

14. Напуштен Ориент Експрес воз од 1930-тите.

 

15. Напуштен воден парк во Виетнам.

 

16. Напуштена психијатриска болница во Италија.

 

17. Тенкови оставени во морето, Јужна Каролина, САД.

 

18. Напуштен ресторан во Италија.

 

19. 150 години старо аголно пијано.

 

20. Соба за аутопсија на стара болница.

 

21. Напуштен брод за крстарење.

 

22. Напуштен театар.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.