Најзабавниот учител на светот? Овој талентиран Јапонец ги пречекува своите ученици на часот со уметнички дела на табла направени само со креда

Хиротака Хамасаки е професор по уметност во средно училиште и графички дизајнер од Нара, Јапонија, кој има посебна формула да ги инспирира учениците пред да го започне часот. Тој репродуцира светски познати уметнички ремек-дела или популарни ликови на неговата табла користејќи само креда! Од „Sailor Moon“ до „Ѕвездената ноќ“ на Винсент ван Гог, нема ништо што Хиротака не можел да го пресоздаде за да ги изненади учениците кои влегуваат во неговата училница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.