„Не се работи за тоа што се случува по смртта. Најважно е како правите избори денес“, вели неврохирург кој излегол од кома и вели дека РАЈОТ ПОСТОИ

Американскиот неврохирург Ебен Александер раскажал како поминал една недела во кома, кадешто имал визии, а потоа тргнал да го докаже постоењето на рајот.
Во 2008 година, Александар бил ставен во индуцирана кома поради акутна бактериска инфекција. Една недела подоцна, пациентот излегол од кома и изјавил дека видел духовен водич – жена која го водела во идеален свет. Неврохирургот верувал дека тоа сведочи за задгробниот живот и оттогаш се обидува да го докаже постоењето на рајот.

 

 

Александар тврди дека според медицинските извештаи, неговите визии не можеле да бидат сон или халуцинација. Според него, најпрвин паднал во темнина, но не се плашел и немал спомени од животот. Тогаш белата светлина ја прободела темнината, придружена со совршена музика, која го придружуваше до „Долината на портите“.
Мажот го опишал водичот како жена. Таа не кажала ништо, но имала блескави очи и топла насмевка која го исполнила со вистинска љубов. За време на патувањето низ „мастилината црнила“ човекот сретнал одредено божество, но не можел да утврди за каков ентитет станува збор.
Семејството на мажот било шокирано од тоа како се променило неговото однесување кога се разбудил. Сестрата на Александар изјавила дека тој се однесувал како „мал Буда“. Тој ги погледнал сите во очи и рекол дека се е во ред. Човекот тврди дека не се сеќава на ова.

„Не се работи за тоа што се случува по смртта. Најважно е како правите избори денес“, рекол тој.

Научниците веруваат дека таквите живописни визии се предизвикани од мозочната активност кога личноста е блиску до смрт.

Претходно беше објавено дека 61-годишен жител на Австралија се вратил во живот час и половина по клиничката смрт. Го променил односот кон животот, го намалил бројот на работни часови и се трудел повеќе да комуницира со семејството и пријателите.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.