Неколку слики, неколку проблеми: Можете ли да ги најдете пожарникарот и девојката? А, сопственикот на мачката?

За вас составивме уште еден избор на интересни загатки во слики, чиешто решение ќе обезбеди одлична вежба за вашиот мозок. Дали сте подготвени? Започнете!

 

1. Колку лица гледате меѓу дрвјата?

 

2. Каде се скрил сопственикот на мачката?

 

 

3. Девојката има двајца господари, но и двајцата се сокриле.

 

 

4. Мажот си ја бара сопругата, можете ли да му помогнете да ја најде?

 

5. Има пожар, но има и пожарникар, можете ли да го најдете?

 

6. Некаде меѓу грмушките има девојка и животни, можете ли да ги најдете?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *