Необичен објект снимен на Марс! Марсовска машина, возило или вселенско летало?

Во последниве години, различни истражувачи и теоретичари открија многу мистериозни објекти на Марс. Карпата со невообичаена форма беше забележана од ровер на Марс пред неколку години, но денес објектот повторно ги разбранува умовите на истражувачите на Марс.
На Марс често се среќаваат необични структури, кои се од интерес не само за научниците, туку и за обичните луѓе. Поради фактот што „НАСА“ се обидува да објави сè „како што е“, многу експерти веќе направија кариера со пронаоѓање мистериозни објекти на површината на Црвената планета.

Повеќето од откритијата направени на Марс не се толку импресивни. Но, има некои кои се извонредни сами по себе.

Една од овие мистерии беше откриена од истражувачите на сликите од површината на Марс направени од роверот на „НАСА“. Ова е камен што се издвојува забележливо на позадината на карпестата формација.

Некои корисници на интернет мислат дека тоа не е камен… или барем необичен. Други сугерираат дека најверојатно се работи за дел што паднал од некоја машина.
Може да се запрашаме дали ова е дел од некој вид марсовска машина, возило или вселенско летало? Најверојатно не.
Сепак, се добива впечаток дека ова дефинитивно не е обичен камен. Можеби не е ни природен објект. Се е до неговата форма.

Огромното мнозинство теоретичари се согласуваат дека интригантниот објект е премногу симетричен за да биде природна формација. Од друга страна, навистина малку знаеме за пејзажот на Марс, така што локалната средина можеби нема да претставува такви изненадувања. Доволно е да се потсетиме на фотографијата направена од роверот „Curiosity“ на 7 мај 2022 година, на која е снимена структура што личеше на врата.

Најчесто, истражувачите ги поврзуваат ваквите наоди на Црвената планета со добро познатата теорија за Марс. Според оваа хипотеза, Црвената планета била населена од марсовската раса пред илјадници години, а за време на нашето истражување на Марс со помош на ровери ги наоѓаме остатоците од оваа цивилизација.

Ваквите наоди повторно предизвикуваат контроверзии за тоа дали на Марс наоѓаме остатоци од античка цивилизација? Некои истражувачи веруваат дека нема ништо што би укажало дека претставниците на древните цивилизации продолжуваат да ја населуваат Црвената планета.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.