Незгодна загатка која е поверојатно да ја решат децата отколку возрасните

Проблем: Има еднокатна куќа. Сè во неа е сино: врати, прозорци, ТВ. Каква боја се скалите во оваа куќа?

 

Понекогаш одговорот лежи на површината. Треба само да можете да го видите.

Обидете се да му го поставите ова прашање на вашето дете. Најверојатно, тој ќе одговори побрзо од вас.

Па, дали сте подготвени за решението?

 

Решение

Во еднокатна куќа нема скалила.

Тоа е толку едноставно!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *