Нов луд проект на Илон Маск? Гради свој сопствен град? Но, како?

Наведен како еден од најбогатите луѓе во светот, Илон Маск, доста често доаѓа до израз со своите смешни постапки според некои луѓе. По сите овие акции, на дневен ред се нови вести.

Маск всушност се занимава со целосен проект за масовно домување. Тоа е комплекс со своја болница, свое училиште, сопствен трговски центар. Можеме да кажеме дека е многу позната идеја за оние кои живеат во Истанбул. Маск планира да има свои вработени кои живеат во овие резиденции.

 

Исто така и тој ќе биде блиску до работа!

Главната идеја во проектот; Комплекс блиску до работа, со сите удобности. Маск оваа формација планира да ја инсталира во област до капацитетите на неговите компании. Треба да се исполнат некои услови во однос на градот за кој се тврди дека е основан во државата Тексас. Нема информации дали Маск направил студија за ова прашање.

Според владата, потребно е одобрение од владата за еден регион да биде прогласен за град. За да се добие ова одобрение, прво мора да живеат најмалку 201 лице во таа област. Така, во наведениот регион се формира народ кој го усвојува. Потоа, луѓето од регионот поднесуваат барање до судовите во Тексас и започнуваат потребните истраги за регионот да добие статус на град. Следниот е процесот на одобрување.

 

Според вестите за градот, за кои се тврди дека е основан од Илон Маск, се наведува дека ќе живеат само негови вработени со семејствата. Маск ќе бара од своите вработени такса за изнајмување под пазарните услови. Потоа, тие исто така ќе обезбедат одредена сума на помош за преместување за да ги преместат од нивните домови во домовите на Маск.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.