Дали ви е преку глава од негативни мисли? 9 чекори со кои ќе влезете со позитива во Новата Година и ќе зачекорите кон посреќен живот во неа

Позитивното размислување е начин да се запре самосаботажата и негативното верување во себе, но менувањето на вашиот начин на размислување може да биде предизвик за многумина од нас.

Ури Гелер мистичар ја користи моќта на афирмациите уште од детството и верува дека позитивен начин на размислување е потребен сега повеќе од кога било за да ги промениме нашите животи на подобро и да поттикнеме похармоничен свет.

 

Ури вели: „Верувам во моќта на афирмациите. Кажувајќи нешто позитивно одново и одново, влева доверба и го отфрла сомнежот. Позитивноста ми даде самодоверба и ме научи како да се будам наутро во став на благодарност. Ми отвори прозорец да се грижам за другите околу мене и поттикна добро размислување кое се претвори во физички манифестации. Моја животна мисија ја ставам да ширам позитивност. Размислувај позитивно! Биди оптимист! Останете надежни!“

Гелер, кој живее во Израел со својата сопруга, се прослави во 1970-тите со чин заснован на неговите очигледни психички моќи и вештини за телепатија, кои дури беа тестирани од ЦИА. Тој е познат по својот трик за виткање лажици.

Овде, тој ги споделува своите врвни совети за да создадете подобри верзии од себе во 2023 година. Следете ги врвните совети на Ури за да го репрограмирате вашиот ум и да го создадете животот од вашите соништа во новата година.

1. Верувај во себе

Првиот чекор е да имате верба во сопствената способност да го промените вашиот живот. Само вие ја имате моќта на умот и само вие можете да ја постигнете својата цел, никој друг не може да го направи тоа наместо вас. Затоа прифатете го ова, не дозволувајте сомнеж да се вовлече, преземете ја одговорноста и тргнете по неа!

2. Запишете ја вашата цел

Забранете ги сите други идеи да ви го одвлечат вниманието од вашата цел – тоа вклучува и добри и лоши проблеми како што се семејни работи или негативни вести. Чувајте ги вашите зборови при рака за да можете да ги видите и да ја освежите вашата намера.

3. Кажете ја целта гласно

Кажете го тоа гласно и не мрморете. Ако не може да се разбере, како инаку светот може да ве слушне? Изразете ја вашата цел гласно и јасно. Не звучете очајно додека ги кажувате зборовите – звучете самоуверено.

4. Визуелизирајте ја вашата цел

Што и да визуелизирате, можете да го материјализирате. Ако можете да одите таму со вашиот ум, можете да одите таму со вашето тело. Сонував да создадам музеј на уметност и лични предмети кои ми беа дадени во текот на мојата кариера, со огромна свиткана лажица од 11 тони. Го отворив музејот Ури Гелер во 2021 година во Стара Јафа во Израел, каде што живеам. Таа лажица што ја замислив сега е рекордер за најголемата лажица на светот во Гинисовата книга на рекорди.

 • Користете ја вашата имагинација за да ја замислите вашата цел. Визуелизирајте ги сите детали, од вкусови и сензации до звуци.
 • Направете филм во вашата глава и гледајте како ги постигнувате своите цели и ја погодувате целта.
 • Визуелизирајте како другите ќе реагираат на вас кога ќе ја постигнете целта.

5. Повторувајте ја вашата цел често секој ден

Кога бев дете се хипнотизирав пред да заспијам со тоа што повторував зборови за да ја постигнам целта пред да заспијам, така што таа ми беше вградена во потсвеста.

· Изберете целни зборови за да ја претставуваат вашата цел. На пример, ако сакате да купите нов автомобил, можете да употребите збор за да ја опишете неговата боја или марка. Пред да заспиете, изговорете ги целните зборови три пати во вашиот ум гласно. Афирмациите се нежна форма на хипноза. Тие се вградуваат во нашата потсвест за да станат вистина.

6. Не се задржувајте на минатото

За да го репрограмирате вашиот ум, важно е да нема враќање назад во старите нездрави навики. За да си помогнете да останете на вистинскиот пат во сегашноста, кажете ја оваа потврда гласно секогаш кога ќе почувствувате конфликт „Тоа беше тогаш, ова е сега“.

 

 

7. Изберете некои од омилените афирмации на Ури за да ги засадите во вашата потсвест

 • Јас можам.
 • Заслужувам да го добијам тоа што го сакам.
 • Се сакам себе си.
 • Заслужувам успех.
 • Се будам со одлично чувство.
 • Јас сум победник.
 • Јас сум постигнувач.
 • Ги завршувам работите.

8. Сега направете некои свои афирмации. Не заборавајте да ги кажете или напишете во сегашно време.

9. За да ги засилите вашите афирмации кажувајте ги пред огледало наутро и навечер

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *