Нова теорија која ќе ви го „помати“ умот: Дали НЛО и вонземјани би можеле да бидеме само ние, но од иднината?

Д-р Мајкл П. Мастерс е професор по биолошка антропологија на Монтана Техник во Буте, Монтана. Научниците поминаа повеќе од две децении внимателно истражувајќи ја можноста феноменот на НЛО да може најдобро да се објасни, во контекст на тоа дека далечни човечки потомци се враќаат од иднината за да не проучуваат во нивното сопствено еволутивно минато.

 

 

 

Користејќи академски пристап цврсто вкоренет во антропологијата, астрономијата, астробиологијата и физиката, Мастерс ја напиша книгата „Идентификувани летечки објекти: Интердисциплинарен научен пристап кон феноменот на НЛО“.

Според Мастерс, „Целта на оваа книга е да иницира дијалог во врска со можноста ЕТ и НЛО да се всушност легитимни настани кои вклучуваат вонземјани – или нашите потомци кои патуваат низ времето – чија хуманоидна форма и напредна технологија се резултат на одржлива еволуција“.

Мастерс се надева дека овој ригорозен, но дискретен научен пристап ќе помогне да се подигне превезот на стигматизацијата што моментално е поврзан со феноменот и да вклучи широка публика од верници и скептици, како и членови на научната заедница која вообичаено немаат доверба, во разговорот што се развива.

„Продолжувам да бидам внимателен во мојот сопствен скептицизам“, вели Мастерс. „Немам цврста, непоколеблива посветеност на овој концепт и не се преправам дека ја објавувам вистината. Наместо тоа, мојата намера е едноставно да започнам дијалог и да ги охрабрам читателите да размислуваат за тоа како продолжувањето на долгорочните еволутивни трендови во човечката култура и биологија на оваа планета на крајот може да доведе до тоа да станеме оние кои ги контролираат овие апарати во облик на диск со помошта на антрополошката алатка патување низ времето“.

 

 

Како почитуван научник и едукатор, Мастерс помина голем дел од својата професионална кариера развивајќи широка академска позадина која, покрај неговиот докторат по антропологија, вклучуваше и истражувања во физиката, астрономијата и астробиологијата.

Д-р Мастерс го резимира ова опсежно истражување во „Идентификувани летечки објекти,“ кое ги охрабрува читателите да разгледаат нови можности додека развиваат интелектуален дискурс за нашето постојано еволуирачко разбирање за времето и патувањето низ времето.

  • Васе напиша:

    Универзумот е во дијаметар од 93 светлосни години а има преку 1 милијарда галаксии! Кој верува дека во овој „огромен простор“, постоиме само ние – е во голема заблуда! Идејата дека „сами себе си се посетуваме од иднината, мислам дека не држи вода“!

  • LJUBOVJOVIK@GMAIL.COM напиша:

    Ako postojat miliardi galaksii,znahi e logihno da ima milion planeti na koi ima zivot…

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *