Нови докази кои ја менуваат од корен теоријата за исчезнувањето на диносаурусите: Дали вонземјаните ги истребиле диносаурусите и зошто би го направиле тоа?

Во 2008 година, археолозите од Универзитетот Бригам Јанг во Јута открија мистериозна гробница на диносауруси со купишта коски. Во гробницата имало останки на речиси 70 индивидуи од 8 различни видови. Сепак, научниците беа запрепастени од отсуството на траги од други предатори на остатоците. Ова сугерирало дека диносаурусите не биле вклучени во битка за опстанок со други, помоќни предатори.

Коските на диносаурусите лежеле во купови, што ја потврдило претпоставката дека веќе мртвите диносауруси биле донесени во гробницата и фрлени таму. Сепак, се појави прашањето: кој може да го стори тоа? На крајот на краиштата, во тоа време немало човек на Земјата.

 

Во 2010 година, палеонтолозите во провинцијата Алберто открија уште една од најголемите гробишта на диносауруси досега. На површина од 2,5 илјади километри, истражувачите открија повеќе од три илјади фрагменти од скелети на мртви диносауруси. Сепак, најизненадувачки беше што некои од откриените видови беа целосно непознати за науката.

Овие наоди ги наведоа научниците да веруваат дека диносаурусите не можеле сами да дојдат на ова место и да умрат овде, како да биле намамени овде, а потоа убиени. Или веќе мртвите диносауруси биле влечени во еден куп во ова гробно место.

Сепак, главното прашање останува неодговорено: како точно изумреле диносаурусите? Официјалното учење е дека тие биле жртви на глобалното затоплување што се случило пред околу шест милиони години. Сепак, неодамнешните откритија на истражувачите водат до сосема различни заклучоци.

 

Истражувањето на палеонтолозите покажало дека смртта на диносаурусите не била предизвикана од глобално затоплување, туку од непознато оружје. Ова оружје, очигледно не човечко, може да уништи такви гигантски предатори. И ова нè доведува до најнеобичната претпоставка: вонземјаните ги убиле диносаурусите?

Вонземјаните кои сакале да создадат интелигентен живот на Земјата биле соочени со жестоки џиновски предатори. Ова сериозно ги попречило нивните планови, бидејќи не многу планети во Универзумот се способни да прифатат биолошки живот. По смртта на вонземјаните се појавија првите информации за Лемуријците во земните легенди, пред околу 65 милиони години.

Оваа теорија покренува многу прашања и дебати меѓу научниците. Некои ја негираат можноста за вонземјани и ја отфрлаат теоријата како научна фантастика. Сепак, има и такви кои инсистираат на тоа дека не можеме да ја исклучиме можноста за постоење на интелигентен живот во Универзумот и неговото влијание врз процесите на Земјата.

  • kire напиша:

    Meteor gi ubijal dinosaurusite ??? I nastanalo ledeno doba na severnata hemisfera…Oti togash navagjat fosili na dinosaurusi na juznata hemisfera… gluposti… skoro celata istorija e bar polovina nevistinita…

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *