Новиот Нострадамус предвидува: „Во 2028 година ќе биде откриен вонземски живот – мора да се подготвиме!“

Таканаречениот нов Нострадамус тврди дека луѓето мора да се подготват за откривање на вонземски живот за само четири години.

 

 

 

Бразилскиот мистик Атос Саломе (37) тврди дека го предвидел коронавирусот , Елон Маск и X/Twitter, па дури и смртта на кралицата.
Во неодамнешниот разговор со медиумите, тој навести дека наскоро ќе започне третата светска војна, и како тоа да не е доволно за да се справиме со тоа – мора да се подготвиме за вонземјаните до 2028 година.

 

 

Саломе вели дека во наредните години се очекува серија револуционерни научни откритија да го „преобличат нашето разбирање за животот и човечката цивилизација“.
Она што тој го нарекува „Нова граница во биолошкото истражување“ ќе пристигне меѓу 2026 и 2028 година. Тој рече дека обидот меѓу НАСА и Европската вселенска агенција (ЕСА) ќе открие револуционерно откритие; присуство на вонземска форма на живот „за разлика од било која досега видена“.

 

 

Ова значајно откровение ќе се случи во длабочините на океаните „Европа“, рече тој, и една од месечините на Јупитер, каде што истражувачите ќе се сретнат со микроорганизми кои покажуваат „биолошка сложеност“. Саломе ги карактеризира овие форми на живот како засолниште на органели кои управуваат со функциите „претходно невидени во биологијата“.
„Овие ентитети се подготвени да го оспорат нашето разбирање на животот“, објави тој. „Тие служат како доказ дека животот може да напредува во средини под различни биохемиски околности од оние со кои сме запознаени.

 

 

Откривањето на овие организми треба да го трансформира полето на науката и да поттикне реевалуација на постоечките теории за потеклото на животот, смета Бразилецот. Покрај тоа, тој е подготвен да има влијание врз религиозните перспективи, присилувајќи ги поединците на позиции на авторитет да го преиспитаат местото на човештвото во космосот.

Саломе нагласува дека „Владите и верските тела ќе треба да се соочат со моралните размислувања поврзани со проучувањето и вклучувањето во овие форми на живот“.

Деликатното справување со ова револуционерно откритие ќе биде од клучно значење, како што е наведено од Саломе, за да се спречи паника и да се обезбеди научна валидација.

 

  • Васе напиша:

    Не го сфатив младиот Нострадамус, дали прво ќе има 3 Светска војна, па потоа ќе откриеме вонземен живот или обратно? Ако прво има 3 Светска војна,, мислам дека 2 нема да го дочекаме наскоро!!!

  • Брм напиша:

    Ако има трета светска војна ,нема да го запознаеме вонземни живот.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *