Одговорот ни е пред очи, но мора да читаме меѓу редови: Можете ли да го најдете решението за овие 10 загатки ?

Понекогаш, одговорот е пред нашите очи, но мора да читаме меѓу редови за да го најдеме. Иако често се гледа како нешто за деца, решавањето загатки им носи придобивки на возрасните како поостра меморија, подобрена логика, зголемена креативност и подобра концентрација и когнитивни способности. Можете ли да го најдете решението за овие 10 загатки ?

1. Што не е во ред овде?


Кликни овде за точниот одговор

 

2. Што не припаѓа овде?


Кликни овде за точниот одговор

 

3. Што не е во ред овде?


Кликни овде за точниот одговор

 

4. Нешто е чудно тука. Што е тоа?


Кликни овде за точниот одговор

 

5. Нешто е погрешно тука. Можете ли да приметите?


Кликни овде за точниот одговор

 

6. Нешто не припаѓа на оваа даска за сечење, што е тоа?


Кликни овде за точниот одговор

 

7. Најдете ја грешката.


Кликни овде за точниот одговор

 

8. Ајде да видиме колку сте внимателни.


Кликни овде за точниот одговор

 

9. Дали од овие три парови можете да препознаете кој е брат и сестра?


Кликни овде за точниот одговор

 

10. Што не е во ред овде?


Кликни овде за точниот одговор

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *