Официјален претставник на Пентагон открива детали од седумминутна средба со блескаво сино НЛО – кое емитувало доволно енергија за да „напојува мал град“

Средбата на американското Министерство за одбрана со џиновското блескаво НЛО доведе до една деценија истражување и два патенти инспирирани од видувањето. НЛО-то, опишано како форма на „мрена“ и половина од должината на фудбалското игралиште, светело морничаво „индиго“ во сино и тивко летало над стар пат во југозападниот дел на Онтарио, Канада, на 28 август 2013 година.

 

 

 

Изведувачот, заедно со уште двајца сведоци, снимиле електронски докази за НЛО, кои откриле„бел шум“ на видеото што одговараат на стробирачката светлина од леталото. Податоците сугерираат дека леталото летало со помош на комплексен електромагнетен погонски систем што се врти.

 

 

 

Роберт Пауел, експерт за нанотехнологија и истражувач на НЛО, го испитуваше случајот. Тој истакна дека НЛО од овој облик се исклучително ретки, со само 50 до 60 познати случаи во историјата. Пауел ја посети лабораторијата на изведувачот и ги потврди неговите тврдења, анализирајќи ги пречките на видеото за НЛО со осцилоскоп. Оваа анализа покажа дека „белиот шум“ има совршена функција на пулсирање темпирана на светлата на НЛО, што сугерира дека моќното електромагнетно поле ја нарушува блиската електроника.

 

 

 

Настанот започнал околу 21 часот и 40 минути додека сведоците се враќале од експедиција за лов на црни мечки. Изведувачот се обидел да го сними НЛО со мобилен телефон „Моторола“ и камера на „Sony HD“, но двата уреди не функционирале, оставајќи го да го набљудува леталото преку дометот на пушката. Тој ја опишал светлината што се емитувала како „кохерентна“, слична на ласерската светлина и го забележа ротирачкото движење на пловилото и емисиите слични на електрична искра. И покрај неисправните уреди, изведувачот на крајот снимил некои снимки, иако тие го покажале објектот само статично.

 

 

Средбата завршила со појавување на второ слично летало, и двете НЛО исчезнале со голема брзина. Пауел и ко-истражителот Фил Лич заклучиле дека тоа одговара на светлосниот ритам на НЛО. Изведувачот пресметал дека потребната енергија за производство на плазма во полето околу леталото ќе биде најмалку 160 милиони вати, третина од производството на нуклеарната централа. Додека Пауел ги признава скептиците, тој останува во контакт со сведокот, охрабрувајќи ја понатамошната истрага за необработените видео снимки.

  • Васе напиша:

    Целиов случај ми изгледа како кога 2 жени се сретнале и разговараат која„влошка“ користат!
    Да не бил бродо црвене боје, со големина пола од стадионо на Тетекс, питам се ја?

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *