„Официјално ја добив наградата за МАЈКА НА ГОДИНАТА. Не можев да ги идентификувам моите идентични близнаци, па ги однесов во ПОЛИЦИЈА…“

Мајка на идентични близнаци открила дека морала да ги однесе своите бебиња во полициска станица за да им се земат отпечатоци од прстите, затоа што не можела да ги разликува.

Софи Родригез се пошегува на „Твитер“ за добивањето на наградата „мајка на годината“ откако беше принудена да побара помош од органите во полицијата за идентификација на нејзините деца.

 

 

Исповедта на мајката наиде на многу одговори, а другите близнаци и родители на близнаци го преплавија делот за коментари со слични приказни за тоа како ги разликуваат своите деца.
Твитот собра повеќе од 15,2 милиони прегледи: „Утре треба да одам во полиција да ми земат отпечатоци од прстите на близнаците и да ми кажам кој е кој, ја освоив наградата за мајка на годината“, објасни Софија.
Во друг твит, Софија напиша: „На фотографиите изгледаат поинаку, но тоа е затоа што доаѓаат од различни агли или светлината… ги издвојува, во живо тие се исти“.

Софи открила дека полицајците не биле во можност да ги идентификуваат бебињата, па мислеле дека со вакцините можат да утврдат кое бебе е кое. Но, лекарите се чинеше дека згрешиле и двапати вакцинирале едно од бебињата.

Во подоцнежното ажурирање на сагата, Софи конечно откри дека Националниот регистар на лица ја повикал и тие сега можеле да направат разлика помеѓу парот.

Друг близнак на „Твитер“ побрза да сподели една од неговите сопствени приказни, откривајќи дека не е сосема сигурен дали мајка му ги сменила него и неговиот брат.

Тој објасни дека како деца носеле нараквици што ги идентификувале. Едното бебе го носело ракавицата на десната рака, а другото на левата рака. Меѓутоа, кога еден ден нараквиците им паднале, родителите останале стаписани. Ги вратиле нараквиците без да знаат точно кој е кој.

„Ние имаме речиси 30 години и можеби јас сум тој, а тој јас“, напиша корисникот на „Твитер“ во твитот.

Друга мајка, Конз Прети, изјави дека и таа е родител на идентични близнаци и дека е „преплашена“ да не ги измеша.

 

 

Таа објасни дека првично сакала да ги продупчи ушите на нејзините деца и да носат обетки со различна боја – што е традиција во Аргентина – но бидејќи нејзините бебиња се родени во Њујорк, медицинските сестри не можеле да ги прободат ушите на новороденчето.
Потоа одлучила да ги задржи ознаките на нараквиците „Бебе А“ и „Бебе Б“ што болницата им ги дала.

Но, кога бебињата пораснале побрзо од очекуваното, таа била принудена да им ги тргне. Потоа, таа почнала да користи лак за нокти безбеден за деца и ги боела ноктите на нозете на „едниот од близнаците“ во сина, а другиот во розова боја.

Алисон ЛаКрос, акушерка која присуствувала на повеќе од 1.000 породувања, им препорача на родителите да бидат намерни „за просторите во кои бебињата поминуваат време“.

Таа предложи едното бебе секогаш да се става на левата страна од креветчето, а другото на десната страна.

„Како што растат и подобро ги запознавате вашите деца, ќе има суптилни манири, физички карактеристики или разлики во личноста кои ќе ви помогнат да ги разликувате едно од друго“, рече таа.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.