Официјално Октоберфест 2020 е откажан! Бидејќи и така немаше да отидете, ви подготвивме една галерија со неколку интересни факти за фестивалот

Ова се дел од најбизарните подвизи кои го прават Октоберфест она што е, најголемиот настан во чест на пивото во светот:

Првиот Октоберфест се одржал на 12 октомври 1810 година во Минхен
Во 210 години, фестивалот бил откажам само 25 пати а главните причини биле некаква епидемија или војна
Во 2019 година се испија околу 7,5 милиони литри пиво
Еден литар пиво на фестивалот чини во просек околу 12 евра
Минхен заработува повеќе од 1 милијарда евра од сите туристи кои доаѓаат на забавата
За време на фестивалот се јадат 510.000 печени кокошки и 60.000 колбаси
Во 2018 година луѓето изгубија 840 пасоши, 460 паричници и 300 клучеви
Најголем број посетители досега имало во 1985 година, околу 7,1 милиони

А сега да ги погледнеме и девојките, без кои Октоберфест не би бил она што е.

Животот не е целосен доколку не е зачинет со малку еротика. Разбудете ги вашите чувства со жешките но и комични и драматични моменти на каналот Еротика.