„Ова го немам видено во моите 50 години“ – 10-годишно момче откри скриен симбол на чоколадите Тоблероне

10-годишно момче шокираше илјадници луѓе откако забележа скриен симбол на амбалажата на чоколадните Тоблероне, каков што повеќето луѓе никогаш досега не го виделе. Неговата мајка откри дека момчето забележало „тајна мечка“ во внатрешноста на сликата на швајцарските планини лево од зборот Тоблероне.

„Мојот син го имаше првото тоблероне денес. „За што е мечката? Јас: “Која мечка?” мајката Стефани, објавила на интернет.

„Денес за прв пат во мојот живот дознав дека има мечка во логото на Тоблероне“, се насмеа таа.

Оригиналната објава беше споделена на Фејсбук во неделата, а не помина долго пред илјадници луѓе да кажат дека и тие никогаш не ја забележале мечката.

„ Имам 71 година и секој Божиќ купувам Тоблероне денес најдов дека ја има Мечаката! Твојот син е брилијантен!“ рече еден човек.

„Никогаш не сум забележал… твојот син е неверојатен“, коментира друг маж.

Многумина рекоа дека мислат дека тоа се само швајцарските планини. Но, неколку коментатори открија дека мечката ја претставува бернската мечка бидејќи чоколадото е направено во Берн, Швајцарија.

„Тоблероне доаѓа од Берн, Швајцарија. Познат и како град на мечките“, објасни корисен коментатор.

Друго лице објасни дека чоколадото било направено во Берн во 1990-тите и на грбот на градот имало мечка.