Оваа загатка го збуни интернетот! Само 2 од 10 луѓе можат да забележат грешка на сликата…

Уште еден тест за вашиот ум: дали ќе можете да се придружите на малиот број луѓе кои можеа брзо да ја најдат грешката на уметникот на оваа слика?

Едно англиско списание еднаш објави цела серија различни слики во кои уметникот намерно правел логички грешки. Ова беше направено не само за да ги забавува читателите, туку и да го развијат своето логично размислување и да ја подобрат нивната визија.

Ве покануваме да ги тренирате очите и мозокот и да решите мал визуелен тест кој се состои од само една таква слика.

 

 

Внимателно погледнете ја сликата подолу и обидете се да ја пронајдете грешката во неа. Само имајте на ум дека имате точно 30 секунди да направите сè, не повеќе! Можете ли да се справите со тоа за толку кратко време?

 

Погледнете подобро: вратата од гаражата се отвора навнатре, а не нанадвор. Да ја затворите додека автомобилот е внатре едноставно не е возможно! За да се поправи оваа инженерска грешка, гаражата ќе мора да претрпи големи поправки…

 

Па, дали го направивте тоа за 30 секунди?

 • Enathema напиша:

  Не е проблем тоа што вратата се отвара навнатре.
  Можеби гаражата не се затвора кога има кола внатре, само кога е празна.
  Но, сенките на гаражата и на оградата (од гаражата) се под различен агол

 • bito напиша:

  Штојма врска вратата, сенките не одговараат. Прво може да е тоа работилница, канал во шупа,….каде од х причини може да вратата не смее нанадвор да ја отвора. И практично имам случај каде се отвора навнатре ја користи шупата со канал само да семни масло, и мали свој поправки. ГЛУПОСТИ

 • bingus напиша:

  eat my ass the garage doors at my friend’s house open inwards so again fuck you

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *