Пар апстинираат од тоа да бидат интимни, сѐ до нивната прва брачна ноќ… а до тогаш, планираат да станат АТЛЕТИ: „Сакаме да уживаме во нашите тела!“

24-годишниот жител на Њујорк Џонатан Луис е во врска со 23-годишната Ниа Форд од 2022 година. Заљубените се христијански верници, па решиле да се воздржат од секс до свадбата, која планираат да ја направат во 2025 година.

За да се подготват за првата интимност, невестата и младоженецот почнаle активно да се занимаваат со спорт. „Сакам да бидам привлечен за да може да ужива во моето тело“, вели мажот. Веќе повеќе од една година тие редовно се занимаваат со фитнес заедно и се поддржуваат.

Вљубените признале дека може да им биде тешко да одолеат на искушението да станат интимни. Тие дошле до неколку правила кои помагаат да не се предадат на искушението. На пример, ако Луис и Форд одат на прошетка доцна навечер, тие се среќаваат на место подеднакво оддалечено од нивните домови. Се претпоставува дека во овој случај по прошетката ќе се вратат дома и нема да сакаат да преноќат еден со друг.

Според Луис, апстиненцијата им помага да постигнат максимална емоционална интимност. „Една од лошите страни на ова е тоа што како што се зголемува емоционалната интимност, сакате поголема физичка интимност“, вели Форд. И покрај тоа, невестата и младоженецот се придржуваат до утврдените правила и со нетрпение ја очекуваат свадбата и нивната брачна ноќ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *