Пентагон откри како изгледаат вистинските НЛО. Сте виделе ли некогаш некое?

Собрани се десетици приказни на очевидци.

Американците си поставија задача да дадат прецизни карактеристики на она што се нарекува неидентификувани летечки објекти. Експерти од Пентагон ги анализираа изјавите на очевидци од 1996 до 2023 година и презентираа нови податоци.

 

 

 

Од средината на 20 век, НЛО се замислуваат како „летечки чинии“. Токму така пилотот Кенет Арнолд опиша неколку чудни појави. Според американското Министерство за одбрана, најчестиот облик на НЛО е сфера. Тие се бели или метални во боја и проѕирни. Неидентификуваните летечки објекти се со дијаметар од 1 до 4 метри и често летаат високо – на височина што ја надминува висината на патничките авиони.

Извештајот на веб-страницата на НЛО, кој беше лансиран од AARO – Канцеларијата за решавање на аномалии на сите области, исто така дава статистика за доказите. Се покажа дека 28% од регистрираните НЛО летале на надморска височина од околу 6 километри. Само 10% биле на надморска височина од 1,5 км, а останатите биле уште пониски.

Изненадувачки, само 1% од очевидците виделе овални и бели зрна бомбони „Тик-так“, а 45% – мнозинството – НЛО имале облик на сфера. Малкумина забележале НЛО во форма на диск – 2% од очевидците. Меѓу малцинството има предмети во форма на триаголник, цилиндар и квадрат. Биле забележани доста НЛО со „неодреден облик“ – 19%. И 16% од испитаниците виделе некои светла кои летаат.

Претходно, Пентагон покажа мапа на „жаришта“ на НЛО –  најчесто се гледаат на териториите на САД, Ирак, Сирија и Јапонија. Патем, во Јапонија, НЛО често се гледаат над места поврзани со нуклеарно оружје. Тоа се Хирошима, Нагасаки, Фукушима.

  • Васе напиша:

    Колку вонземјани може да се сместат во летало со должина од 1м? Ај, 4м има некоја смисла, бидејќи „сивите“ се ниски. Но по мое мислење, летала со овие големини се „по наше – извидувачки дронови“.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *