Перо Лудиот (виц)

Поминува прекуокенаски брод покрај пуст остров. Наеднаш од грмушките излегува еден распартален маж со брада и почнува да мавта како луд со рацете.
– Каков е овој човек? – го прашува еден патник капетанот.
– Ние си го викаме Перо Лудиот. Веќе 8 години поминуваме од тука и секогаш вака прави.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *