Планинари во Бразил успеаја да фатат чудни фигури на снимка, за коишто тврдат дека се НЛО: „Никој човек не може да стигне на тој рид таму кадешто беа тие“

Планинари кои уживаа во семејниот ден во Бразил успеаја да направат видео од две суштества за кои тврдат дека се вонземјани. Очевидецот Сара Далете од Бразилија ги забележала бизарните фигури додека била со своето семејство во Илха до Мел.

 

 

 

Снимките од издолжените фигури високи 3 метри станаа вирални на „Х“ и „Инстаграм“.
Мистериозните фигури стоеле на врвот на ридот за кој Дејт рече дека „не е можно да се стигне“. Двете фигури брзо ги движеле рацете, но останале да стојат на врвот во текот на целото видео.
Бразил има историја на можни видувања на вонземјани, а значаен е инцидентот со НЛО во Варгиња во 1996 година.

 

Сепак, ова е прво сомнително гледање вонземјани во Илха до Мел во историјата на Бразил.

Дејт, која изгледа сигурна дека забележала вонземјани, не го убедила експертот за НЛО Ник Поуп во тоа.

„Оваа приказна – и реакцијата на неа – е навистина бизарна“, изјави тој за Метро на 9 јануари.

 

 

„Нема веродостојни докази дека се случило нешто поврзано со НЛО или вонземјани, или дека ова било нешто друго освен што полицијата реагирала на извештаите за млади кои се тепале“.

Социјалните мрежи исто така не се убедени дека фигурите на видеото се вонземјани, а корисниците на „X“ мислат дека се нешто друго.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *