Подводни фотографии од фотографката Мерче Лобера, од морскиот свет, кои го одземаат здивот

Мерче Лобера е шпански фотограф кој е специјализиран за снимање на убавината и суштината на дивиот свет и подводниот свет. Нејзината љубов кон животните се рефлектира во секоја нејзина слика, која го пренесува гледачот во свет полн со живот и емоции. Од почетокот на нејзината кариера, таа патува низ светот за да ги сподели океаните и земјиштето со дивите животни и да ги долови на своите фотографии на посебен и уникатен начин.
Нејзините фотографии се објавени во повеќе списанија и признати на различни меѓународни натпревари, каде што добила награди и почесни признанија, а таа е и член на шпанскиот тим на Светското првенство во фотографија во 2023 година, неодамна наградена како „најдобрата нација“.
Преку нејзините слики, Мерче се стреми да пренесе витална порака за важноста од зачувување на животните и нивните природни живеалишта. Таа моментално соработува со 14 женски фотографи на инаугуративното издание на списанието „MOTHER“, каде што имаат за цел да ја истакнат важноста на природата и животните во нашите животи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *