Погледнете ги прекрасните фотографии од водните волци кои живеат во Канада и научете нешто за овој исклучителен вид!

Неверојатни водни волци живеат на брегот на Британска Колумбија во Канада.  Со илјадници години, волците тука живеат во мир. Тие имале уникатен однос со крајбрежните народи, па така од тогаш волкот се смета за почитувано животно кон кое се однесуваат со восхит и почит.

Тие се хранат со лосос, школки, мртви фоки, харинга, кавијар итн. Морските волци се одлични пливачи и можат да поминат растојание од десет километри со едно пливање, а спијат и се парат на плажите на локалните острови, каде што воопшто нема население сега.


Сепак, тие се загрозени од поради ловот и индустријата. Изградбата на патишта и чистата сеча се чини дека се штетни за волците, поради тоа што не само што ги уништуваат шумите во кои живеат туку и им го олеснуваат на ловците пристапот до крајбрежните места на коишто живеат волците.

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.