Погреб на полицаец (виц)

Случаен минувач покрај гробиштата зачудено слушнал песни, ора, хармоника, па решил да отиде да види што се случува. Прашал еден од присутните:
– Што се случува овде?
– Па, погреб на еден полицаец. Го испраќаат членовите на здружението на возачи!
– Па, оваа забава не е баш христијанска!
– Требаше да видите завчера – погребувавме пратеник! Го закопувавме и седум пати на бис го враќавме!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.