Поранешен адмирал на американската морнарица тврди: „Можеби има подводна база на НЛО во близина на брегот на Калифорнија“

Адмиралот на американската морнарица и океанограф Тим Галодет верува дека неодамнешното откритие на дното на океанот можеби е поврзано со тајна подводна база на НЛО.
Адмиралот на американската морнарица и познатиот експерт за океанографија Тим Галодет вели дека постои „недостиг на научна љубопитност“ кога станува збор за истражување на изобилството докази за неидентификувани летечки објекти (НЛО) кои паѓаат во морето.

 

 

 

Сепак, тој посвети особено внимание на едно конкретно откритие, идентификувано за време на неодамнешното скенирање на морското дно. Тим му се обратил на својот пријател, познатиот подводен истражувач Виктор Весково, за да го истражи морското дно во близина на Каталина по бројните забележани НЛО во областа. Виктор открил мистериозна карактеристика на дното на океанот.
„Не можев да најдам природно објаснување за тоа“, рече Тим. „Се чини дека аномалијата е клин отстранет од предмет наречен тумба. Во суштина, ова е подводен гребен – и клинот од него беше целосно отсечен и поместен хоризонтално за два километри“.

Се поставува прашањето: што се крие зад ова мистериозно откритие? Тим Галодет сугерира дека ова би можело да биде доказ за интеракција на подводни НЛО со морското дно или дури и локацијата на подводната инфраструктура каде што се движат овие неидентификувани објекти.

Во овој момент, Тим не планира да ја открие локацијата на оваа можна „база за НЛО“, но додаде: „Ги чувам координатите во тајност бидејќи ми пријде продуцент од „Нетфликс“ и тој можеби финансира експедиција за нуркање таму“.

 

 

Тој само појасни дека оваа мистериозна локација се наоѓа во заливот Јужна Калифорнија, некаде помеѓу островот Каталина и Лонг Бич. Островот Каталина со години е жариште на НЛО, а познатиот судир на УСС Нимиц со неидентификуван објект во 2014 година го привлече вниманието на НЛО на светот.

Покрај мистериозното откритие, Виктор и Тим ќе спроведат подетална студија за оваа мистериозна карактеристика и ќе се обидат да ги откријат нејзините тајни. Тим исто така соработува со професорот по астрономија од Харвард, Ави Лоеб, кој неодамна откри метални сфери со „веројатен вонземски состав“ од дното на Тихиот Океан, во близина на брегот на Папуа Нова Гвинеја. Лоеб тврди дека овие сфери, во најмала рака, би можеле да бидат фрагменти од вонземско вселенско летало.