„Поранешната сопруга на мојот сопруг почина неколку дена откако роди бебе. Еве зошто решив јас да го посвојам тоа кутро дете!“

Жена која пораснала во згрижувачко семејство го посвоила бебето на поранешната сопруга на нејзиниот сопруг – и покрај тоа што детето не е поврзано со него.

Кристи Вертс (48) од Охајо го запознала својот сегашен сопруг Весли (45) пред пет години и ги споила нивните две семејства – вклучувајќи ги децата Кристи Меган (21) и Венс (15) и двете деца на Весли, Остин (14) и Дакота (10).

 

 

Но, кога поранешната сопруга на Весли и мајка на Остин и Дакота – од која тој се разделил во 2015 година – за жал починала, откако се борела со проблемите со зависноста, тие донеле огромна одлука: да го посвојат нејзиното новородено бебе, Леви, во семејството.
Сега, Кристи легално го посвоила Леви од јануари 2023 година и го одгледува како свој.

 

 

 

Таа вели: „Кога слушнав за Леви, без двоумење реков дека треба да го земеме. Јас самата бев згрижувачко дете и иако во најголем дел имав убаво искуство, не сакав тој да оди на згрижување. Мојот сопруг навистина не зборуваше често со семејството на биолошката мајка, но ситуацијата беше таква што Леви се роди во понеделник, а таа почина во петок“.

„Живеевме во друга држава во тоа време, па го продадовме нашиот дом во Охајо и изнајмивме куќа во Тексас бидејќи моравме официјално да го згрижиме да го посвоиме. Така и направивме – процесот траеше 16 месеци“.

 

 

Кристи претходно била во згрижувачкиот систем од 15-годишна возраст, што помогнало да влијае на нејзината одлука.

Таа додаде: „Иако, моето искуство во целина беше толку добро колку што може да биде во згрижување, само знаев дека ги сакам моите посиноци доволно за да се осигурам дека ќе бидат со нивниот „полубрат“. Не сакав Леви да заврши во системот за згрижување“.

Леви, кој сега има речиси две години, станал официјален член на семејството во јануари 2023 година кога се средиле документите за посвојување.

 

 

 

Кристи изјавила: „Веќе чувствувавме дека тој е наш син. Но, на хартија, тој беше дете без име, без извод од матична книга на родени и беше државен штитеник. Само да се знае дека ќе има извод од матична книга на родени и легално име беше многу емотивно. Сонував соништа за него уште пред да дознаеме за него. Се молевме за него, па еве го моментот кога чувствуваме дека Бог планирал нешто“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *