Постарите луѓе ретко успеваат да најдат 4 предмети на сликата. Имате храборст да се проверите?

Со возраста, нашиот живот станува поизмерен. Еден постар човек нема каде да брза, како резултат на тоа, тој малку се движи. Се разбира, понекогаш оваа мерка е присилна. Со текот на годините, телото се троши и често откажува. Сметаат дека пензионер треба само да одмара. Се разбира, тој има непобитно право на одмор! Сепак, одморот не мора да биде пасивен. Напротив, колку е поактивен животот на човекот, толку ќе биде подолг и подобар. Овој факт одамна е потврден од медицината.

Затоа, активниот одмор е најдобриот одмор за телото. Пешачење, пливање, нордиско одење. Главната работа е да изберете што ви се допаѓа и што ви одговара.

Активниот начин на живот е исто така многу корисен за интелектот. За да се спречи деменција, лекарите препорачуваат пациентите да останат независни што е можно подолго. Ако постаро лице редовно се занимава со развој и обука на неговите ментални способности, не му се заканува сенилна деменција. И ова значи едно – оваа личност ќе може да живее целосен живот.

Тестирајте ја вашата свесност со нашиот квиз. Обидете се да најдете одредени предмети на прикажаната слика. Постарите луѓе наоѓаат барем половина од предметите, но колку ќе добиете?

 

Најдете 4 ставки на сликата! Пенкало, четка за заби, вратоврска и чаша!

А одговорите ги очекуваме во коментарите.

Ајде да го оцениме нивото на вашите визуелни вештини според бројот на пронајдени предмети:

1 ставка – нивото е лошо  – Вашите визуелни вештини треба да се развијат. Треба почесто да се занимавате со вакви активности за да ја усовршите вашата внимателност, набљудување, апстрактно размислување.

2 ставки – нивото не е лошо – Се справивте со два предмети, што значи дека сте се обиделе, но нешто не ви било доволно. Можеби концентрација, или можеби визуелна острина. Ве советуваме да се тестирате во мирна средина без работен замор.

3 ставки – нивото е добро – Имате доволно ниво на свесност што го одредува вашиот резултат. Вие сте искусен вид кој немаше доволно упорност за 100% резултат.

4 ставки – нивото е одлично – Целосно ја завршивте задачата. Ве советуваме да не се откажувате од менталната активност за да се задржите во таква форма. Фала на сите што се обидовте!

 

 

 • KireSoFirmataShoNeDavaPlata напиша:

  Има и чевла во крошната на дрвото, а може има и некој предмет плус.. не ќе се само 4

 • Сашо напиша:

  Книга при сандакот со шишиња на посланото чергиче….

 • Анонимус напиша:

  Најгоре чаша, десно пенкало и вратоврска, доле четка.
  Најгоре саксија, десно канделабра и палма, доле ограда(и).

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.