Потврдено од 2000 дами: 20 машки потези на кои жените секогаш паѓаат

Едно истражување спроведено на 2.000 испитаници ширум светот открило кои машки навики неотповикливо ги освојуваат женските срца. Пронајдете ги подолу и проверете ја вистината во резултатите од истражувањето.

1. Со секого се однесува со почит, без разлика дали се луѓе што ги познава или случајни минувачи.

2. Помага при домашните работи. Тој не ги дели на машки или женски, лесно ќе прифати миење садови, чистење прашина и редење на исушени алишта.

3. Наместо да испраќа пораки, тој претпочита да се јавува. Тој повеќе сака да ја слуша гласот на својата партнерка отколку да пишува пораки.

4. Тој не се плаши да покаже нежност на јавно место, дури и кога е опкружен со голем број луѓе.

5. Секогаш отворајте ја вратата и држете го палтото на партнерката. Дури и најголемите феминистки ќе признаат дека тоа е само израз на пристојност и добри манири, а не стереотипен гест што ја става жената во подредена положба.

6. Танцува иако можеби не сака или знае да танцува. Тој нема да го одбие танцот на свадба на заеднички пријатели иако тој не е баш Џон Траволта на подиумот, но за него е важно да ја направи среќна својата партнерка.

7. Тој ќе подготви мало изненадување без голема причина. Порака на фрижидер, омилено чоколадо на перница, масажа на стапала после работа.

8. Тој е заинтересиран за хобијата на неговата партнерка. Тој не ги игнорира нејзините интереси и сака да знае повеќе и да учествува во нив.

9. Тој ќе и зготви вечера. Можеби не разбира комплицирани кулинарски техники, но има волја да подготви нешто за својата мила, дури и ако тоа е наједноставното можно јадење.

10. Одржувајте ги ветувањата. Неговиот збор е закон и тој никогаш нема да го прекрши ветувањето.

11. Таа поминува време со своите пријатели. Тој не избегнува женско друштво и со задоволство ќе и се придружи на дружбата на која е поканет.

12. Учтиво ги слуша нејзините проблеми. Тој не е отсутен кога неговата партнерка сака да му довери проблем, но тој исто така ја слуша и и дава совети.

13. Не се срами од своите емоции. Повеќето мажи не сакаат да се откажат од својот мачо имиџ, но силните момци знаат дека покажувањето ранливост нема да ја избрка жената, туку ќе создаде чувство на доверба во неа.

14. Тој е подготвен на компромис. Можеби не се согласува со сите одлуки и потези на партнерот, но ја разбира важноста на компромисот и во врската и ќе се обиде да најде решение што ќе ги задоволи обете страни.

15. Ги поддржува вашите цели. Тој не ги исмева амбициите и соништата на својата партнерка, туку е нејзината најголема поддршка.

16. Тој знае како да се грижи за себе. Нема ништо посекси од човек кој се снаоѓа совршено кога е сам дома и може да држи сè под контрола.

17. Тој искрено ќе ти признае што му пречи во врската. Тој нема да го задржи тоа за себе, но ќе реагира на време затоа што сака да бидете среќни и задоволни.

18. Нема да ги споменува поранешните девојки непотребно. Кога врските од минатото се тема на разговор, тогаш тој ќе зборува за тоа отворено, но не му паѓа на памет да ги спомнува поранешните девојки одвреме-навреме или да ја спореди сегашноста со минатото.

19. Тој ќе го запознае својот партнер со своите пријатели. За него е важно таа да стане дел од неговото општество.

20. Во интимни моменти, тој му дава предност на својот партнер. Грижете се за нејзините желби и потреби, и ова е токму едно од најважните правила на Кама Сутра.