„Повикајте контрола на животни!“ Стотици луѓе кои се идентификуваат како кучиња се собраа во центарот на Берлин

Да не беше трагично, ќе беше смешно.

Околу 1.000 луѓе кои претпочитаат да бидат препознаени не како луѓе, туку како кучиња, организираа собир на железничката станица Берлин Потсамер Плац во Германија, комуницирајќи само со завивање или лаење еден на друг.

 


На интернет, критичарите се исмејуваа, а некои предложуваа да ги стават на тест нивните „кучешки инстинкти“:

„Само оставете ги во сибирската тундра и нека преживеат со нивните кучешки инстинкти“

„Не гледам некој да ја душка опашката на другите“.

„Повикај контрола на животните и дај им ги дозите за беснило“.

„Можете ли да замислите кога сите треба да вршат нужда?“

„Но, ако се идентификуваат како кучиња, зошто ставаат маски?“

Неортодоксната кучешка конвенција ја следи виралната сензација на човечкото коли Токо – човек лоциран во Јапонија кој го исполнува својот животен сон да стане куче откако купил хиперреалистичен костум од 14.000 долари.

Во претходното интервју за The Post, Токо откри дека се надева дека ќе се сретне со други со кучешки аспирации. Па Токо може да тркнеш до Берлин.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

  • Mila напиша:

    Минимум по сто стапа мавање на секој .

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *