Повторно си играме детективи. Дали знаете за што служат овие предмети?

Не е лесно да се знае сè, а понекогаш наоѓаме предмети кои за нас се целосна мистерија. Во овие случаи, корисниците на интернет можат да ја решат оваа загатка за само една минута. Еве неколку примери на мистериозни загатки кои ќе го предизвикаат вашиот мозок.

 

1. „Го купив ова, мислејќи дека може да биде добро за тако. Не беше идеално. Која е неговата вистинска цел?“

Одговор: „Мене ми изгледа како решетка за тост“.

 

2. „Син гумен предмет пронајден во кујната“.

Одговор: „Тоа е горен дел од силиконски грејач“.

 

3. „Пластична дама со луто лице“.

Одговор: „Ова е „лута мајка“. Се користи за чистење на микробранови. Тргнете ја косата и наполнете ја првата линија со оцет, а потоа со вода. Ставете ја во микробранова неколку минути, а пареата што се ослободува низ нејзините дупчиња на главата помага да се олабави исушената сурова внатрешност во микробрановата печка“.

 

4. „Ова го најдовме во магацин на работа. Никој не знае за што служи“.

Одговор : „Држач на кабли“.

 

5. „Шуплив мал стаклен предмет со чуден отвор. Што е тоа?“

Одговор: „Стаклена вазна за цвеќе“.

 

6. „Каква лажица е ова?“

Одговор: „Тоа е супена лажица за господа со мустаќи“.

 

7. „Го најдов во шума во Шведска, на околу 1 метар од земјата, со големина приближно 20 cm. Тврди на допир, но капе течност кога ќе тропне“.

Одговор: „Изгледа како полипорна габа која испушта вишок влага, наречена гутација“.

 

8. „Добив торба со 6 такви од Кина. Немам поим зошто! Што се тие?“

Одговор: „Роза од Ерихон (растение за воскресение)

 

9. „Камионот на сопругот експлодираше, ова излезе од него“.

Одговор: „Тоа се внатрешните делови, катализаторот на каталитичкиот конвертор“.

 

10. „Ова ми го даде колегата. Немам поим што е тоа. Високо е околу 5 см и 4,5 см широко. Доле застанува со вакуум“.

Одговор : „Изгледа како држач за телефон“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *