Предизвик: Само луѓето со „очи соколови“ можат да ги пронајдат сите пеперутки во паркот за 30 секунди

Вниманието и набљудувањето се клучни вештини кои можат да бидат корисни во секојдневниот живот. Ве покануваме да ги тестирате вашите способности со нашата возбудлива загатка!

На сликата подолу можете да видите парк со езеро каде луѓето се релаксираат на тревата, а лебедите пливаат во водата. Ваша задача е да најдете 8 пеперутки овде за само 30 секунди.

Оваа вежба не само што ќе ве забавува, туку и ќе ви помогне да ја подобрите вашата концентрација и будност.

Вклучете го тајмерот и започнете:

 

 

Овие типови на тестови за внимателност се корисни за развој на когнитивни вештини, зголемување на концентрацијата и подобрување на визуелната перцепција. Истражувањата покажуваат дека редовното правење на вакви вежби може позитивно да влијае на функцијата на мозокот, зголемување на продуктивноста и отпорност на стрес.

Скролајте подолу за да го видите точниот одговор.

 

 

Одговор:

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *